Workshop dag Choral Evensong voor zangers

26 april 2024
admin

Workshop dag Choral Evensong voor zangers

Er is een groeiende belangstelling voor de Choral Evensongs. In steeds meer kerken in Nederland worden deze diensten uit de Anglicaanse traditie gehouden. Met prachtige muziek, uitgevoerd door een koor. Met lezingen, gebeden en samenzang.

Zaterdag 25 mei 2024 wordt er een workshop dag ‘Choral evensong’ georganiseerd in De Ark te Dronten en jij kunt daar als zanger aan meedoen! Een heerlijke dag zingen o.l.v. Geke Bruining-Visser. Zij is dirigente en o.a. al vele jaren met koorprojecten van de Stichting Schola Liturgica te gast in diverse kathedralen in Engeland. Zij zal ons meenemen in de traditie van de evensong, een paar mooie verhalen uit de praktijk vertellen en met ons de muziek instuderen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door organist Matthijs de Vreugd. Hij reist met grote regelmaat met koren mee om diensten te verzorgen in Engelse kerken en kathedralen.

De dag begint om 10:30uur en wordt om 16:30uur afgesloten met een evensong. De bladmuziek kun je na aanmelding downloaden via www.pgdronten.nl/evensong om alvast thuis door te zingen. De kosten voor deze dag betaal je bij binnenkomst en bedragen 22,50 euro inclusief koffie of thee. Lunch zelf meenemen. Meld je aan voor deze dag via www.pgdronten.nl  en zing mee!