Jeugdwerk

Jeugdwerk

Samenstelling taakgroep Jeugd

Oppas

Menorah

Samenstelling taakgroep Jeugd

Carien van der Marel, tel. 06-34969666, jeugdouderling, voorzitter
Tamara Mulder, tel. 06-31047985, jeugdouderling
Peter Verkerk, tel. 06-14909828, penningmeester
Meinica Zwart, jeugd@pgswifterbant.nl, secretaris
Corelien van der Klis, tel. 06-83170962, algemeen lid

Onze visie op jeugdwerk:

Kinderen, tieners en pubers (jeugd, 0-18 jaar) de liefde van God laten ervaren.

Waar werken wij aan:

– Elke leeftijdsgroep op een voor hen toegankelijke manier kennis laten maken met het christelijk geloof en de Bijbel;
– Mogelijkheden creëren om als jeugd elkaar te ontmoeten (zowel jeugd binnen de kerk als jeugd van buiten onze kerk aantrekken);
– Jeugdwerkers zijn een rolmodel;
– Generaties binnen onze gemeente met elkaar verbinden.

Ons motto is: Je mag er zijn!

Oppas

Tijdens de morgendiensten is er oppas voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar. Ze worden ontvangen in een zaal waar ruimte is om te spelen, te knutselen, muziek te luisteren of… heerlijk voorgelezen te worden! Vaak klinken de liedjes van Kinderopwekking.

De kinderen kunnen voor het einde van de dienst opgehaald worden om samen met de gemeente de zegen te ontvangen.

Menorah

Iedere zondagochtend is er tijdens de ochtenddienst kinderkerk Menorah voor alle kinderen van de basisschool. Na een gezamenlijke opening in de kerkzaal gaan de kinderen naar hun eigen ruimte en tegen het einde van de dienst komen zij weer terug in de grote zaal.

Verspreid over het kerkelijk jaar zijn er gave projecten, zoals de Schoenendoosactie van Actie4Kids, Advent, Kerstfeest, het 40-dagenproject, Palmpasen, Pasen en de Overstapdienst van groep 8.

De methode waarmee we werken is ‘Vertel het Maar‘.

Houd Het Nieuwe Kerkblad en deze website in de gaten voor bijzonderheden.

Contactpersoon:
Jeanine Verkerk, tel. 06-24734427

Heartbeat4kids (8-13 jaar)

Twee keer per jaar wordt er een Kidspraiseviering georganiseerd door Heartbeat4kids. Hiervoor nodigen we kids van de basisscholen uit om mee te zingen, dansen en drama te spelen in een kidspraise of musical. Het is elk jaar weer genieten van de kids, die enthousiast meedoen, niet bang zijn hun talent te laten zien en te groeien in zelfvertrouwen.
Samen met hun oefenen we 10 à 12 weken om een Kidspraiseviering neer te zetten, ondersteund door het techniekteam.

De oefenavond is: maandags van kwart voor 7 tot kwart voor 8, de leeftijdsgroep is: groep 4 t/m 8 van de basisschool en klas 1 van het voortgezet onderwijs. Kinderen van alle basisscholen maar ook speciaal onderwijs zijn welkom! Zing, dans of speel jij ook mee? Of wil je eerst meer informatie? Mail dan naar: Hb4k@pgswifterbant.nl

Het Heartbeat4kids team: Marianne Greijdanus (regie en zang), Jannie de Jager (drama)jeugd@pgswifterbant.nl

Uitleg deelname avondmaal

In de Veertigdagentijd kunnen kinderen uit groep 4 en 5 samen met hun ouders/verzorgers meedoen met Avondmaalscatechese.

Er is uitleg door ds. Gerda Lubbersen en ruimte voor gesprek en ontmoeting. De kinderen worden voorbereid op hun deelname aan het Heilig Avondmaal op Witte Donderdag.

De Avondmaalscatechese wordt gegeven na de ochtenddienst rond 11.15 uur in zaal 5 van de Hoeksteen.

Zondag 26 maart en zondag 2 april 2023. Welkom!

Vakantie Hoeksteenclub (4-12 jaar)

Het is een begrip in Swifterbant, de Vakantie Hoeksteen Club! Deze club trekt elk jaar veel kinderen. Ook dit jaar zijn er voorbereidingen in gang gezet en gaan in de herfstvakantie de deuren van de Hoeksteen open.

Dinsdag 24 en woensdag 25 oktober 2023 van 09.00 – 12.00 uur zijn alle kids weer welkom.

Onze missie is om alle kinderen in de basisschoolleeftijd een gezellige ochtend met een hoopvolle Bijbelse boodschap te geven.

Help je mee?
Wil je helpen als vrijwilliger – op een manier die bij je past – meld je dan persoonlijk aan bij Jeanine Verkerk, Marleen Dijkstra of Carien van der Marel. Bellen mag natuurlijk ook: 06 – 34 96 96 66.

Jongerenkerk

Voor de jongeren die afscheid hebben genomen (vanaf ongeveer 12 jaar) van Kinderkerk Menorah organiseren we elke eerste zondag van de maand een viering in zaal 5 van De Hoeksteen. De vieringen zijn hedendaags, vrolijk, prikkelend, serieus en gezellig. We denken na over het geloof en sluiten aan bij actuele onderwerpen op de manier die past bij de jongeren. We respecteren elkaars mening, luisteren naar elkaar en naar mooie (hedendaagse) muziek. Mocht je nog vragen hebben, schroom niet en neem contact op.

Berend Jansen bjansen@huisartsenswifterbant.nl

Club (Middelbare scholieren)

Deze uitnodiging is speciaal voor jou!
Elke derde vrijdagavond van de maand ben je welkom bij de “club”.

Bij een clubavond gaat het om gezelligheid, vriendschap en contact. We leggen een link naar elkaar en een link naar de Bijbel. Alle jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar – van binnen en buiten onze gemeente – zijn van harte welkom!

Tijdens het seizoen ontmoeten we elkaar in de Hoeksteen én op andere locaties, afhankelijk van de activiteiten die we voor jullie in petto hebben. We praten met elkaar over een thema en organiseren een filmavond, kampvuuravond of spelletjesavond. 

Het seizoen loopt van september 2022 tot en met mei 2023.

Locatie:           De Hoeksteen
Duur:               19.30 – 21.00 uur 

We vinden het geweldig om jou tijdens de clubavonden te ontmoeten en te leren kennen.
Je hoeft je maar één keer op te geven, daarna volgt meer info via whatsapp.

Graag opgeven voor 1 september bij Tamara Mulder via
06 – 31047985 of t.muldersmits@gmail.com.

WhatsApp groep Jeugd

Oproep voor alle jongeren van 11 t/m 20 jaar.

Jij bent belangrijk en wij willen graag in contact komen met jou! Of je nu vaak in de kerk komt, of bijna niet. Of je wel of niet naar Club gaat. Het maakt niet uit. Wij houden je graag op de hoogte van leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de EO-Jongerendag, jeugddiensten etc. Maar dat kunnen we alleen doen wanneer wij je mobiele nummer hebben. Doorgeven aan de jeugdouderlingen, zie bovenaan deze pagina!

Actuele activiteiten

Actuele activiteiten worden hier vertoond.

Terug naar boven