Voor de doopvoorbereiding vinden er 2 gesprekken plaats.
Het eerste gesprek is vooral kennismaking, en is er aandacht voor de betekenis van de doop en wat de doop voor je zelf betekent. In het tweede gesprek (met daarbij ook de ouderling van dienst) kijken we naar de invulling van de dienst en bespreken we het doopprotocol en de doopvragen.
Naast dopen, biedt de PGS de mogelijkheid aan ouders om hun kind te laten ‘opdragen’. Een betere term is “zegening van een zuigeling met het oog op zijn/haar doop”.

Doopgesprek

Van de betrokkenen wordt verwacht dat zij voor de doop meedoen aan het doopgesprek dat meestal zo’n twee weken voor de doop plaatsvindt. Het doopgesprek is geen toelatingsexamen om te bepalen of een kind of volwassene gedoopt kan worden. Het is een belangrijk gesprek om stil te staan bij de betekenis van de doop. Het is een mooi moment van bezinning als voorbereiding voor de doopzondag.
Bij het gesprek is naast de predikant die de doop zal bedienen ook de ouderling aanwezig, die tijdens het dopen dienst heeft.
Wij bespreken welke bijdrage de betrokkenen kunnen en willen hebben aan de kerkdienst.
Te denken valt aan een lied, gebed, gedicht of het lezen van een Bijbelgedeelte. Verder bespreken we ook praktisch hoe de doop in de kerkzaal zal plaatsvinden.

Doopdiensten

In onze gemeente wordt de doop in de ochtenddienst bediend. Daarvoor zijn geen vaste zondagen vastgesteld. In overleg met de ouders wordt ernaar gekeken op welke zondag de doop zal worden bediend.
Informatie en doopaanvraag bij ds. Gerda Lubbersen, 06-43106335 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo PGS

Logo PGS