Kinderen en jongeren hebben, net als volwassenen, een plaats binnen de gemeente. Binnen het jeugd- en jongeren werk laten we jongeren, klein en groot, op hun eigen manier zoeken en kennismaken met God, met Jezus, met de Bijbel en het geloof: zelf zoeken… op ontdekkingsreis… het avontuur tegemoet. Elkaar ontmoeten en helpen met zoeken, zijn te belangrijke elementen voor kinderen en jongeren om zomaar aan voorbij te gaan. Een deel van jeugdactiviteiten organiseren we samen met de Geloofsgemeenschap Willibrord.
Als kerken willen we er zijn voor het hele dorp immers “It takes a village to raise a child” (er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden). Bij alle jeugdactiviteiten zijn dus álle kinderen en jongeren welkom!
Voor alle onderstaande activiteiten kun je, naast de genoemde personen, ook contact opnemen met de jeugdouderlingen: Tamara Mulder en Carien van der Marel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. de jeugdouderling: 

Werkwijze Taakgroep Jeugd

Vanuit de Taakgroep Jeugd worden er door de Swifterbantse kerken verschillende activiteiten voor kinderen en jeugd georganiseerd.
Denk aan Oppas, kinderkerk, kinderkerstfeest, Vakantie Hoeksteen Club, Heartbeat4kids, jongerendiensten, jeugdclubs, catechese. Jarenlang hebben we dat begeleid vanuit een groep van 6-8 Taakgroepleden die elk één of meer activiteiten behartigen. De laatste jaren merken we dat het animo onder de vrijwilligers verandert van langdurig ergens in meedraaien naar liever korte projectmatige dingen met de kinderen doen.

We kwamen tot de conclusie dat we graag met een kleine kern (voorzitter, penningmeester, secretaris, algemeen lid) verder willen die waar nodig aangevuld wordt met vertegenwoordigers van de verschillende activiteiten. Zo blijft het jeugdwerk doordraaien en kunnen we ons focussen op het enthousiasme om met de kids en de jeugd te werken. We hebben er zin in! Heeft u of heb jij zin om bij een van de activiteiten aan te sluiten als vrijwilliger? Vrijblijvend een keer meelopen kan altijd! Meld je gerust bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerkers gezocht

Wij kunnen in het jeugdwerk niet zonder hulp van gemeenteleden. Want samen zijn we gemeente! Wij hebben met spoed mensen nodig voor alle activiteiten die hieronder genoemd worden. We vragen alleen om je kwaliteiten in te zetten! Ben je enthousiast, kun je goed luisteren, heb je veel kennis van de Bijbel, kun je goed verhalen vertellen, ben je creatief, kun je zingen/dansen? Help dan mee!

We kennen de volgende activiteiten:

  • Oppas (0 - 4 jaar)
  • Kinderkerk Menorah (4 - 12 jaar)
  • Avondmaalscatechese (groep 4 en andere belangstellenden)
  • Vakantie Hoeksteenclub 4 - 12 jaar)
  • Heartbeat4kids  (8-12 jaar)
  • Club (middelbare scholieren)
  • Heartbeat4kids (8-12 jaar)
  • WhatsApp groep jeugdactiviteiten PG Swifterbant
  • Project Jeugddiensten (jongeren en jong van harten)
  • Jongerenkerk (12 – 18 jaar)

 

Logo PGS

Logo PGS