De taak van archivaris is, om zaken die het kerkelijk gebeuren aangaan, op een verantwoorde manier te selecteren, toegankelijk te maken en te beheren. Het gaat hier om een breed scala van documenten zoals:
agenda's, notulen, verslagen, boekwerken, kerkbladen, foto's, databestanden enz. Niet alle documenten zijn openbaar, maar worden als vertrouwelijke stukken gearchiveerd. Vanzelfsprekend is, dat alle vormen van informatie over het kerkelijk leven bij het Kerkelijk archief dienen te worden aangeboden. Het doel hiervan is, om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de kerkelijke activiteiten. Bij het opzetten van het Kerkelijk archief is gekozen voor een systeem, dat overdraagbaar is ook voor het niet "deskundig" gemeentelid. Uitgangspunt is, dat het archief overzichtelijk en toegankelijk moet zijn. Om hieraan te kunnen voldoen, dienen met name alle officiële vergaderstukken als enkelzijdig bedrukt- en ondertekend document aangeboden te worden bij het archief.

Archivaris: Dick Langelaar, tel 0321-322094, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo PGS

Logo PGS