Al meer dan 20 jaar doen we in Swifterbant mee met de landelijke Voedselactie van Dorcas. Dit jaar is het de 26e keer dat Dorcas deze broodnodige actie organiseert.
Vorig jaar ging de actie door corona anders dan anders, geen voedsel kopen, inpakken en brengen maar bijdragen inzamelen om in de landen zelf pakketten kopen en verspreiden. Dit was een ongekend groot succes waardoor Dorcas ook dit jaar kiest voor deze werkwijze. Hoe precies wordt nog duidelijk gemaakt maar Swifterbant doet graag weer mee.

In de eerste week november wil Dorcas op meer dan 1000 locaties in Nederland in plaats van voedsel geld inzamelen. Mensen krijgen voedsellijstjes uitgereikt met de vraag of ze één of meerdere artikelen van dat lijstje willen betalen voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit kan door of een QR-code te scannen, of thuis geld over te maken. Van dit geld wordt in de projectlanden zelf voedsel gekocht, dat scheelt transport en zo kan maatwerk geleverd worden.
De actie zal er dus opnieuw anders uit zien maar is niet minder nodig en misschien juist harder nodig nu Corona nog steeds de hele wereld treft. Ook in deze vorm zijn vrijwilligers nodig, die in de winkel willen staan om de actie aan te prijzen en waar nodig uitleg te geven, alles binnen de richtlijnen van de RIVM. En natuurlijk zijn er ook klanten nodig die meedoen: voor een klein bedrag maak je iemand al blij met een maaltijd. En dat kan het hele jaar door!

Dorcas is een christelijke organisatie met het CBF Keurmerk, ze werken samen met lokale organisaties en weten daardoor welke hulp waar nodig is.

Op welke dagen we vanuit Swifterbant meedoen wordt nog besproken met de supermarkten en is ook afhankelijk van hoeveel vrijwilligers we kunnen vinden. Meer daarover op de website en in de kerkbladen.

Aanmelden voor deze actie/meer informatie?
Riet van Vulpen (coördinator AH) en Géke van Splunter (coördinator Deen/Vomar) en Marianne Greijdanus (PR).

Logo PGS

Logo PGS