Al meer dan twintig jaar doen we in Swifterbant mee met de landelijke Voedselactie van Dorcas.
Dit jaar is het de 25e keer keer dat Dorcas deze broodnodige actie organiseert. Door Corona zal deze anders zijn dan andere jaren.
In de week van 1 tot 8 november wil Dorcas op meer dan 1000 locaties in Nederland in plaats van voedsel geld inzamelen. Mensen krijgen voedsellijstjes uitgereikt met de vraag of ze een of meerdere artikelen van dat lijstje willen betalen voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit kan door of een QR code te scannen, of geld in een collectebus te doneren of thuis geld over te maken. Van dit geld wordt in de projectlanden zelf voedsel gekocht, dat scheelt transport en zo kan maatwerk geleverd worden.
De actie zal er dus heel anders uit zien maar is niet minder nodig en misschien juist harder nodig nu Corona de hele wereld treft. Ook in deze vorm zijn vrijwilligers nodig, die in de winkel willen staan om de actie aan te prijzen en waar nodig uitleg to geven, alles binnen de richtlijnen van de RIVM. En natuurlijk zijn er ook klanten nodig die meedoen: voor een klein bedrag maak je iemand al blij met een maaltijd.
Dorcas is een christelijke organisatie met het CBF Keurmerk, ze werken samen met lokale organisaties en weten daardoor welke hulp waar nodig is.
Op welke dagen we vanuit Swifterbant meedoen wordt nog besproken met de supermarkten en is ook afhankelijk van hoeveel vrijwilligers we kunnen vinden. Meer daarover op de website en in de kerkbladen.

Aanmelden voor deze actie/meer informatie?
Géke van Splunter (coördinator Deen), Riet van Vulpen (coördinator AH) en Marianne Greijdanus (PR)

Logo PGS

Logo PGS