Gespreksavond over duurzaam voedsel

16 maart 2023
admin

Uitnodiging gespreksavond over duurzaam voedsel 29 maart - de Ark - 20.00 uur

De productie en consumptie van voedsel wordt de komende jaren een steeds belangrijker gespreksonderwerp in ons dagelijks leven en in de politiek. Milieu, klimaat en gezondheid vormen grote uitdagingen. Kan de bevolking gevoed worden zonder onze planeet uit te putten? Ingrijpende wijzigingen van voedselproductie EN -consumptie zullen nodig zijn. Hierbij spelen consumenten, bedrijven en de politiek een belangrijke rol.
Dat levert nieuwe vragen op. Als voedsel op een andere manier geproduceerd wordt, is er dan wel voldoende beschikbaar en kunnen boeren nog wel een levensvatbaar bedrijf hebben? Zijn we als consumenten bereid anders te eten en/of meer te betalen?
De werkgroep Groene Kerk organiseert op 29 maart een avond rond deze vragen.
Henk Klompe uit Biddinghuizen zal deze avond inleiden. Henk heeft een biologisch agrarisch bedrijf. Daarnaast is hij voorzitter van de vereniging van biologisch-dynamische en ekologische boeren (Bdeko) in Flevoland. In Flevoland telen tenminste 150 boeren en tuinders biologisch of biologisch-dynamisch. Henk Klompe praat ook mee in het overleg van het aanstaande landbouwakkoord van onze landbouwministers.
De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 29 maart in de Ark, aanvang 20.00 uur.
Voor inlichtingen: Wim Ridder (E: wimridder@live.nl)

Terug naar boven