Filmavond Willibrord 

16 januari 2024
admin

Filmavond Willibrord 

FILM: IK GELOOF OM 20.00 UUR ZATERDAG 24 februari 2024
Inloop om 19.30 uur
Nederlands ondertitelt

Brian is een jonge maar zeer intelligente jongen die zich voor een schoolopdracht verdiept in pelgrims. Hij komt zelf uit een niet-christelijk gezin en zijn familie is er dan ook op tegen dat Brian steeds geïnteresseerder raakt in het Christelijke geloof. Het is voornamelijk zijn vader als zijnde een atheïst en tv-nieuwspresentator, die hiertegen is.

En dus gaat Brian op zoek naar andere plekken, waar hij steun kan krijgen; en vindt deze bij de pastoor van de plaatselijke kerk en een gewonde oud-marinier. Het pure en onschuldige geloof van de 9-jarige Brian brengt manifestaties van Gods buitengewone krachten teweeg, die al snel het nieuws zullen halen. Het gezin staat onder druk, zijn ouders worden ontslagen en ze worden het huis uitgezet en de emoties lopen hoog op. Op school is hij niet meer gewenst. Wanneer Brian wordt ontvoerd door de maffia, staat zijn gezin het grootste wonder tot nu toe te wachten.

De film zal misschien in menige ogen als te christelijk overkomen. Het doel om je als gelovige “bij de les“ te houden wordt zo benadrukt.

Durf je voor je geloof uit te komen?

Word je dan gezien als geloofsfanaat?

Ga je aan de gang met je missionaire opdracht?

Geloof je onvoorwaardelijk of heb je nog twijfels?

Spreek je erover met je medegelovigen?

Wat doet je geloofsgemeenschap actief hiermee?

Genoeg stof om na te praten over je geloof, dat door ieder anders beleefd wordt. 

Hoe laat je ieder in zijn waarde?

Sporadisch is de programmering van de robot niet perfect en ontstaan er hilarische situaties. Maar hoe is het om om te gaan met de perfecte partner, die meer dan correct is en nooit een fout maakt?

De toegang is gratis evenals bij de nazit geserveerde hapjes. De drankjes zijn voor eigen rekening. Iedereen van harte uitgenodigd, Filmteam Willibrord